Om 2012

 

 

Visst är 2012 ett mycket speciellt år, ett år då väldigt mycket hinner ske. Vad många människor Världen över har hängt upp sig på, är att det just detta år händer något som ställer allting upp och ned. Att Jorden skulle gå under eller att vi på grund av årets vintersolstånd och ny tideräkning skulle förvandlas till något annat, är, enligt mitt sätt att se det, fantasier.

 

Året 2012 på Jorden har absolut en betydelse även ute i resten av Universum, detta för att vi människor under året utvecklas snabbare än vi gjort tidigare och att vi därmed kommer närmare det tillstånd då vi lättare kan göra en övergång till den Nya Jorden. Och det är något som resten av våra grannar i Universum väntar på, tro mig! Dock ska vi komma ihåg att det endast är vi här på Jorden som har just den ”tideräkning” vi gjort oss själva så beroende utav.

 

Det är väldigt mycket mera på gång nu, än en övergång till den Nya Jorden. Den Nya Jorden är vår Jords nya kropp, och vi gör övergången när alla är redo. 2012 eller ej! Förutom det så är vi ju mitt uppe i en annan Evolution, en där vi är ”på väg hem” igen. Och även här har året 2012 en stor betydelse, för det är under detta år som vi gör vår största Andliga Evolution hittills, på Jorden.

 

En Andlig Evolution gör sig uttryck hos fler människor från och med detta år och med större tydlighet, fler visar intresse för det andliga och de redan andliga avancerar i sina mediala förmågor. Väldigt många fler använder sig vardagligt av sin intuition, även utan att först vara medveten om det. Människor har blivit vänligare, och visar mer sann omtanke om varandra.

 

Att vara på väg hem innebär att vi tillsammans med precis alla andra i detta Universum, i denna Skapelse, alla andra Universum och alla andra Skapelser går tillbaka till Bortom. Och från Bortom går vi vidare tillbaka till den allra första början på detta spel, där gör vi ett skifte till ett nytt spel! Och eftersom det skiftet sker oberoende av om vi kommit till den Nya Jorden eller inte, så kan det alltså också ske när som helst.

 

Att vara på väg hem ser jag som det mest fantastiska som kan ske. Det är när vi kommit hem som vi blir ”upplysta”, det är alltså då vi har den samlade ”informationen” om allt det där som vi kom in i det här spelet för att få veta, känna och uppleva...

 

Hur människor än ser på det här med 21 december 2012, så vill jag säga att det midvintersolstånd (som innebär årets mörkaste dag) vi får uppleva denna dag är bara något positivt och för med sig att sommaren kommer närmare. I övrigt är det på samma gång den dagen då Jorden gått runt sin axel ännu en gång, samt att Mayakalendern alltså startar på nytt med sin nya tideräkning...precis som den gjort alla gånger förut... och en del annat som jag nämnt förut.

 

 

Här nedan kan du läsa mina tankar kring 21 december 2012, urtaget ur sidan Tänkvärt:

 

 

"Vad sker egentligen den 21 december 2012?

 

Vintersolståndet!

 

Beräknad tid för Vintersolståndet år 2012 är just den 21 december. Vintersolståndet är då Solen står lägst på himlen över vår norra del av Jordklotet. Inget konstigt med det, egentligen, då Vintersolståndet infaller kring den 21 december varje år.

 

Vad som skiljer 2012 från något annat år någonsin, dock, är att det denna gång sker kl.11:11. En universellt viktig sifferkombination. Vår Sols magnetfält genomgår ett polskifte en gång varje 11,11 år. Och massan som är positionerad i mitten av vår Galax, spinner 1 gång på 11 minuter!

 

Vid soluppgången den 21 december 2012, och för första gången på 26000 år, går Solen upp med skärningspunkten mellan Vintergatan och ekliptikans plan. Detta kosmiska kors anses vara en inkarnation av det Heliga Trädet, Livets Träd, ett träd känt i alla andliga traditioner i Världen.

 

Den intressanta nya aspekten med Vintersolståndet 2012 är att Solen ser ut att svagt vidröra en del av ”The Dark Rift”, den mörka revan som slingrar sig längs den galaktiska ekvatorn i Vintergatan. Detta är ett område av natthimlen som är viktig för Mayas kosmologi främst med avseende på Andlig Pånyttfödelse.

Var kommer då Mayakalendern in i det här?

 

Jo, en av Mayas 17 kalendrar påstods sluta den 21 december 2012. Detta, har det visat sig, stämmer inte med nyare uträkningar. Allt sedan påven Gregorius 1582 justerade tideräkningen och införde skottdagen (29 feb) i den Gregorianska kalendern, har slutdatumet för Mayakalendern skjutits fram. En framskjutning på hela 13 månader och 3 veckor, sammanlagt! Tar vi bort skottdagen så får vi fram ett annat datum, 28 oktober 2011!

 

Detta sätter saker i ett helt annat perspektiv, eller hur?

 

Om nu Mayakalenderns sista dag är den 28 oktober 2011, vad blir av den 29 oktober 2011, då?

 

Denna ”långa” Mayakalender är rund i formen och består av tre ”kugghjul”. Den börjar med 0.0.0.0.1 Baktun och när alla kuggar i hjulen gått hela vägen runt till 13.0.0.0.0 Baktun har det i vår tideräkning gått 5125 år. När denna cykel av 5125 år är över, så börjar en ny cykel av 5125 år. Således fortsätter hjulen att snurra.

 

Med varje sådan cykel sker ändå någonting. Vi höjer faktiskt vår medvetandenivå. Så, den 29 oktober kommer med någonting nytt. Vi kommer kanske att se något annorlunda på saker och ting. Kanske blir vi mer observanta på hur vi lever och vad vi mår bäst av att göra. Kanske tar vi sundare beslut.

 

Så, det betyder inte att Jorden går under när Mayakalendern tar slut, då?

 

Nej!

 

Och hur är det med det beryktade Polskiftet, då, som skulle slå ut Jordens Magnetfält så att vi går under?

 

Först måste vi veta vad ett Polskifte respektive Magnetfält är, och hur det opererar. Så vi tittar först på hur Jorden är uppbyggd. Jordens innersta kärna, vilken är 70 % av Månen i storlek och lika varm som Solen, består mestadels av järn. Denna inre kärna är roten till vår planets magnetfält, och har en egen rotationstakt. Magnetfältet skapas av konvektionen av smält järn i den flytande yttre kärnan.

 

Utanför den yttre kärnan finns manteln, och ytterst har vi skorpan (Jordytan). Och om vi ska förstå hur tunn skorpan är i relation till manteln, så kan vi tänka oss ett äpple med dess skal. Skorpan är tektoniska plattor som liksom flyter på manteln. Manteln har ett slags ”flöde” som gör att skorpan kan flyta på den. Och mestadels rör sig dessa plattor smidigt, ibland fastnar de dock, vilket gör att tryck kan uppstå och det resulterar i en jordbävning.

 

Och nu är det så att Jordens skorpa har en skaplig balans i sin viktfördelning av massa i skorpan, som gör att den roterar som den nu gör. Jordens rotation har en cykel på ca 26000 år och gör att vår bild av konstellationerna på himlen ändras med en 360 graders cirkelrörelse under denna tid.

 

Skulle det uppstå obalans så skulle Jorden ändra sin rotation, så pass mycket att den extra vikten flyttas till närheten av ekvatorn, och därmed åter komma i balans. Vad som skulle krävas för en sådan obalans, är antingen att kontinenter driver iväg bort ifrån ekvatorn, en väldig uppbyggnad av massa vid polerna, att en enorm vulkan reser sig långt från ekvatorn, att Jorden träffas av en asteroid eller att en planet eller liknande utifrån kommer in i vårt Solsystem.

 

Ett Polskifte innebär att Nordpolen och Sydpolen byter plats, men detta är en process som tar 5000 år på sig att slutföras. Alltså kan de förflyttas från pyttelite till flera grader på ett år inom denna tid. Och dess ojämna mellanrum på i genomsnitt 300 tusen år visar oss att vi har gått 480 tusen år över tiden, eftersom det var 780 tusen år sedan det senaste Polskiftet.

 

Vad som händer med Magnetfältet under dessa 5000 år som det tar för ett Polskifte att slutföras, är att de magnetiska kraftlinjerna nära jordytan vrids och blir tilltrasslade. Men det är fortfarande ett planetariskt magnetfält som skyddar oss från negativ rymdstrålning och solstormar, magnetfältet försvinner inte, det blir bara mer komplicerat.

 

Vid ett Polskifte skulle polerna fortfarande peka i samma riktning, men kontinenterna skulle alltså flyttas helt och hållet på grund av den rörliga skorpan ovanpå manteln. Och detta skulle givetvis resultera i katastrofer av olika slag. Förra gången detta inträffade skulle mycket väl kunna ha varit när kontinenterna bildade en massa på ena sidan Jorden.

 

Allt och alla på Jorden skulle påverkas av ett Polskifte, såväl människor och djur som telekommunikation och elektricitet, men ingen vet när det är dags nästa gång. Och det finns ingenting som tyder på att ett Polskifte skulle ske just år 2012.

 

Skulle en planet närma sig Jorden så skulle det påverka och förändra gravitationen som håller vårt Solsystem i det skick det är idag, och detta skulle orsaka ett Polskifte. Och samma sak om en asteroid skulle träffa Jorden. Den enda gången vi hittills varit nära att träffas av en asteroid, i en kritisk storlek, var den 29 januari 2008. Då kom TU24, i sin omloppsbana, ca 554 tusen kilometer ”nära” Jorden.

 

På Jorden har vi många astronomer (däribland NASA och andra mer och mindre kända astronomer) som håller utkik på vad som sker runt omkring oss i Universum, och som lätt kan beräkna en tidpunkt för nedslag. Och jag är säker på att om det förelåg en risk att ett föremål, som skulle få Jorden ur balans, var på väg mot Jorden, så skulle de sett detta för länge sedan.

 

Astronomerna är också väl medvetna om de kosmiska perfekta grupperingarna, såsom en konjunktion mellan Jorden, Solen och den Galaktiska Ekvatorn, på himlavalvet som bara inträffar vart 26 tusende år, enligt de gamla astronomiska kalendrarna, och som visar sig på Vintersolståndet den 21 december 2012.

 

Så, istället för att koncentrera dig på 21 december 2012, fokusera med nyfikenhet och glädje på 28 oktober 2011 :)"

 

Allting förändras med tiden vi lever ett liv, så också våra tankar om saker och ting. Det vi tyckte igår kan ha en annan betydelse idag. Och under tiden vi förändras och utvecklas inifrån och ut, med nya insikter i vår kunskapsbank hinner mycket ske. Den 22 december 2012 kommer för oss att vara en dag som de flesta andra, dock kanske med nya insikter och nytt hopp om framtiden, kära läsare och vänner.

 

 

Betina

 

© 2007-2019 BETINAS HEALING All Rights Reserved

 

For more information feel free to contact Betina